sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Vuoden 2015 parhaat

Vaikka en ehtinyt viime vuonna kirjoittaa blogia läheskään niin paljon kuin olisin halunnut, vuosi oli hyvin aktiivinen kosmetiikkarintamalla. Löysin paljon uusia kivoja juttuja ja innostuin pitkästä aikaa muun muassa luomiväreistä, joita olin jostain syystä kuvitellut omistavani jo liikaa. Mitä vielä! Kokosin tähän postaukseen kymmenen suosikkiani menneeltä vuodelta, ja onnistuin jopa laittamaan ne paremmuusjärjestykseen. Suurin osa top kympistä ei ole aikaisemmin ehtinyt blogiin saakka, mutta monesta on vielä postaus tulollaan.

Jännittävästi vuoden 2015 suosikeissa on mukana vain värikosmetiikkaa sekä erilaisia välineitä. Ei ollenkaan ihonhoitoa tai hiusjuttuja. Noistakin kategorioista toki löytyi uusia lemppareita, mutta ne eivät vain kivunneet kymmenen parhaan joukkoon. Välineurheilu alkaa kiinnostaa enenevässä määrin silloin, kun kaikkea muuta tuiki tarpeellista on jo haalittu komerot täyteen, mutta jotain uutta tekisi silti mieli kokeilla. Luomivärit puolestaan kokivat renessanssin muuten vain, mikä lie päätäni viirannut. 

No mutta, pidemmittä jorinoitta, tässä vuoden 2015 kymmenen parasta:


 
10. Zoeva Cocoa Blend

Tein kesällä ensimmäisen tilaukseni saksalaiselle Zoevalle, koska halusin ehdottomasti tutustua joka puolella somessa vilkkuneisiin edullisiin ja laadukkaisiin luomiväripaletteihin. En pettynyt, en todellakaan. Luomivärit ovat mahtavan laadukkaita ja palettien pakkaukset superkauniita. Lisäksi ne toimitetaan nopeasti, vieläpä erittäin miellyttävästi pakattuina. 

Kymmenen lämpimän suklaansävyn Cocoa Blend on oma suosikkini. Värit ovat kauniita ja käytännöllisiä, sopivat hyvin sekä arkeen että juhlaan. Muutamia sävyjä tästä on jo ehtinyt vilahtaa meikkikuvissa, mutta panttaan paletin sisältöä vielä hetkisen aikaa. Valokuvat odottavat luonnoksissa, koetan saada tarkemman esittelyn ulos tämän kuun aikana.


 
9. Vita Liberata kabukisivellin

Tämä sivellin yllätti. Sain Vita Liberatan tuotteita kesällä kokeiltavaksi blogin kautta, ja itseruskettavan aurinkopuuterin (oman postauksensa ansaitsee kyllä sekin) kylkiäisenä saapunut kabuki valloitti minut hetkessä. Minulla on näitä vastaavannäköisiä kabukityylisiä siveltimiä muistaakseni seitsemän erilaista, eri merkeiltä eri tavoin laatikoihini päätyneitä. Tämä on niistä ehdottomasti paras, aivan heittämällä. 

Sivellin on silkinpehmeä ja todella tiheä, maailman miellyttävin iholla. Luulen, että harjakset ovat synteettisiä, mutta en ole aivan varma. Googlekaan ei heti osannut sanoa. Käytän tätä joka päivä, mineraalipohjan ja/tai puuterin levittämiseen sekä aurinkopuuterin ja poskipunan häivyttelyyn. Toimi erinomaisen hyvin myös tuon merkin oman aurinkopuuterin kanssa, ei tarvinnut pelätä "rusketusrajoja". ;)


 
8. Urban Decay Naked Smoky

Viimeisimmästä Naked-paletista kirjoitin syksyllä, voit lukea postauksen täältä. Äärimmäisen kaunis, toimiva ja laadukas luomivärisetti. Savusilmien lisäksi käy mainiosti myös luonnollisempiin arkimeikkeihin. Ihana pakkaus!


 
7. Cailyn Pure Ease Brush Cleansing Pad

Tässäkin yksi blogin kautta saatu yllättäjä. En ollut edes ajatellut tarvitsevani siveltimen pesuun erillisiä välineitä ennen kuin sain tämän silikonisen läpyskän eleven.fi -verkkokaupalta. Monissa blogeissa (ja youtubessa) on puhuttu Sigman sivellinmatosta, mutta tämä kämmenen kokoinen vimpain on mielestäni kätevämpi. Käsi pujotetaan pesulappusen sisään, ja siveltimiä hierotaan erilaisia kuviopintoja vasten. Toisella puolella on suurempaa tekstuuria kasvosiveltimille, toisella puolella pienempiä nyppylöitä silmämeikkisiveltimiä varten. Tykkään ihan hitosti tuosta vasemman alakulman piikikkäästä osiosta - sitä ei tarvitse kuin vain näyttää esimerkiksi peitevoidesudille, ja puhdasta tulee. Toki tarvitaan myös vettä ja saippuaa, mutta itselläni tämä on nopeuttanut siveltimien pesuoperaatiota merkittävästi.

Sensaisti-Mari on kirjoittanut tästä perusteellisemman esittelyn, käy kurkkaamassa!


 
6. H&M Beauty

Asia, josta olen ollut Urban Decayn Suomen lanseerauksen jälkeen seuraavaksi eniten innoissani vimeisen vuoden aikana, on H&M:n uudistunut kosmetiikkavalikoima. En ole valitettavasti ehtinyt huudella näistä kuin vain ohimennen instagramissa, mutta kunnollinen postaus on kyllä vielä tuloillaan. Tuotteiden hinta-laatusuhde on käsittämätön, pakkaukset tyylikkäitä, koostumus priimaa ja värivalikoima kohdillaan. Aivan erityisesti tykkään kynsilakoista, poskipunista ja yksittäisluomiväreistä. Ja tuoksuista, tsekatkaa Henkkiksen uudet tuoksut! Ällistyttävän hyviä hajuvesiä alle kympillä! Huh. Mutta juu, TYKKÄÄN.


 
5. Zoeva Rose Golden Vol. 2 -siveltimet

Kesäisen Zoeva-tilaukseni yhteydessä ostin kokeiltavakseni myös yhden sivellinsetin, josta kirjoitin täällä. Rakastuin tietysti päätä pahkaa, ja olen sittemmin tilannut jo toisen mokoman. Hiukan erilaisia suteja, tosin. Kaikki omistamani ovat kaunista Rose Golden Vol. 2 -sarjaa, josta en löydä yhtään mitään huonoa sanottavaa. Omiin tarpeisiini nämä siveltimet ovat kaikin puolin juuri sopivia. Sopivan napakoita, sopivan muotoisia, sopivan pitkät varret, sopivassa suhteessa synteettisiä ja luonnonkarvaisia. Eivätkä kamalan kalliitakaan.


 
4. Tarte Tartelette

Kuten sanottua, innostuin viime vuonna luomiväreistä pitkästä aikaa. Tarten paletin kuljetutin siskollani ulkomailta viime kesänä, ja se ehti vilahtaa ohimennen haalintapostauksessa. Paletti on kiistatta parasta mitä luomivärikokoelmalleni on vuosiin tapahtunut. Tästä olen lupaillut postausta jo jonkin aikaa, sellainen on viimein tulossa parin päivän kuluttua. Maailman paras mattapaletti tämä on, sen voin paljastaa. Ja sen, että olen käyttänyt tätä joka ikisenä työaamuna kesäloman jälkeen. Swatcheja ja sen sellaista varten kannattaa palata tähän blogiin ensi keskiviikkona.


 
3. Clarisonic Mia 2

Minäkin, Brutukseni. Hankin oman Clarisonicini huhtikuussa, mutta en kokenut tarpeelliseksi kirjoittaa siitä. Tekstejä ja arvioita kun olivat muutkin blogit pullollaan. Koska olen kaivannut kasvosuristinta todistettavasti jo useamman vuoden ajan, sellainen oli lopulta pakko saada kun ne vihdoin tulivat Suomessa myyntiin. Jaksoin jahkailla ehkä kuukauden ajan, ja yritin järjellä perustella laitetta turhakkeeksi, ettei tarvitsisi hankkia.

No, ostin sitten kuitenkin, ja tänne se päätyi kolmen kärkeen. En osaisi enää ollenkaan olla ilman. Olen käyttänyt laitetta joka ilta, mukana tulleella Sensitive-harjalla. Ensimmäisen viikon aikana iho meni väliaikaisesti huonoon kuntoon, mutta sittemmin ei ole ollut ongelmia. Talviaikaan tämä on auttanut erityisesti suupielten ja poskipäiden kuivan ihon kanssa, kesällä ehkäissyt hikinäppyjä. Ihosta tulee sanoinkuvaamattoman puhtaan ja sileän tuntuinen, ihovoiteiden ja seerumeiden levittämisestä nautinnollista.


 
2. Urban Decay Naked Skin -peiteaine

Nyt ollaankin sitten jo holy grail -sarjassa. Tämä peiteaine on täydellinen. Ohut, peittävä, unelman lailla levittyvä, luonnollinen, kosteuttava, kaikkea. Ainoa miinus pakkauskoosta, tarvitsen enemmän kuin viisi milliä! Kolmisen kuukautta tämä riittää jokapäiväisessä käytössä, ainakin jos ei läträä samalla tavalla kuin amerikkalaiset youtubettajat ja kardashianit. Itselläni on menossa jo toinen, ja kaikki muut peiteaineet ovat jääneet käyttämättä. Sad but true.

Ensimmäinen kokeilu muistaakseni ajoi minut huutamaan VERSAALEILLA whatsappissa. :D Jäin kerrasta koukkuun. Haluaisin keksiä tästä sivukaupalla kirjoitettavaa, mutta ei minulla ole muuta sanottavaa. Rakastan tätä, rakastan palavasti.


 
1. Beautyblender ja Liquid BlenderCleanser 

Listan ykkönen on tuote, jota ilman vannoin pärjääväni. Kunnes kokeilin. Itse asiassa tässä on kaksi tuotetta, mutta tuo pätee molempiin. 

Testasin eräänlaista beautyblenderin korviketta ensimmäistä kertaa toissavuonna, ja pidin siitä kovasti. Ajattelin, että tämä on hyvä, ihan tyhmää hapatusta maksaa meikkisienestä kahta kymppiä. Niin kuin onkin. Valitettavasti tämä nyt vain maksaa sen verran, ja valitettavasti tämä nyt vain on elämässäni välttämätön asia. Mikä tahansa nestemäinen meikkituote levittyy kuin unelma, vaikka sohisi menemään silmät kiinni. Kevyen ja luonnollisen näköisesti ja ilman rajoja. Häivyttäminen on älyttömän helppoa. Myös överiksi menneet poskipunat ja aurinkopuuterit saa kätevästi tuputeltua hillitymmiksi...

Ostin ensimmäisen BB:ni maaliskuussa, olen käyttänyt sitä joka päivä. Käytän edelleen, ei ole mennyt miksikään. Se on musta ja se oli kuvaushetkellä pesusta turvonnut, enkä halunnut kuvata sitä siinä tilassa. Kuvassa näkyvät sienet olen myöhemmin saanut blogin kautta. (Anteeksi jos kuulostan leuhkalta, mutta) onneksi olen saanut, kiukuttaa kun ovat niin kalliita.

Syksyyn asti puhdistin beautyblenderiäni nestesaippualla tai suihkugeelillä. Olin tietysti kuullut näistä merkin omista pesuaineista, mutta omaan korvaani ne kuulostivat suurelta vedätykseltä. Kunnes kokeilin. Saippuapesun jälkeen sieneen jäi aina vähän meikin rippeitä, joita ei millään saanut irti. Toisen puhdistusaineen slogania lainatakseni, tämä BlenderCleanser suorastaan räjäyttää lian pois. Sieni näyttää pesun jälkeen ihan pakasta vedetyltä ja tuntuukin narskuvan puhtaalta. Pesuaine on myös täydellistä siveltimien puhdistukseen (erityisesti tuon siveltimenpesuhanska-asian kanssa). Täydellistä. Mutta liian kallista tämäkin, pentele.

*  *  *

Löysitkö sinä uusia suosikkeja viime vuonna? Oliko yhtään samaa kuin tässä listassa?

4 kommenttia:

  1. Ah, oon niin himoinnut tuota Zoevan luomiväripalettia!

    Naked Smoky kuului myös omiin viime vuoden lemppareihin ja Naked Skin peiteaine on myös tosi hyvä! Mustakin vain tuntuu että se kuluu aika nopeasti, vaikka käytän sitä aika hillitysti. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Zoevan paletti on tosi hyvä! Teen siitä oman postauksen vielä tässä talven mittaan. Jos himoitset, niin hanki ihmeessä. :) Ei ole onneksi kamalan kalliskaan. Tuo peiteaine kuluu oikeasti nopeasti, eikä vain tunnu siltä. Ihan liian pieni pakkaus. :/

      Poista
  2. 7, 5 ja 2 löytyy nyt mun ostoslistalta!
    Ykkösestä samaa mieltä vaik ei se ykköseksi mulla menisikään.
    Smoky-paletti. Hmm. Eihän siinä mitään vikaa ole, mut yllättäen kun en oo smoky-meikkien suurkuluttaja niin ei oo sit palettikaan suurkäytössä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä ostoslista, kannatan! :) Minulla taas smokyt ovat vakkareita ihan arkimeikeissäkin, niin tuo paletti on ollut tosi toimiva lisäys meikkikokoelmaan.

      Poista

b:section-contents id='footer-2-2'/>