lauantai 12. joulukuuta 2015

Kosmetiikkabloggaajien joulukalenteri: Luukku 12


Heipä hei ja hyvää joulukuun toista lauantaita! Kosmetiikkabloggaajien jo perinteikkäällä joulukalenterilla on hyvä herätellä tätäkin blogia koomastaan. Kuten edellisen postauksen rivien välistä tai muualta somesta on voinut huomata, Lazy Dynamiten syksyinen tsemppi hiipui teknillisiin ongelmiin pari kuukautta sitten.

Sekä monokromaattisen vihreitä kuvia ottanut kamera että omia aikojaan sammuileva tietokone on nyt saatu korvattua uusilla ja toimivilla, heleijaa! Uuden kameran kanssa on edelleen hiukan totuttelemista, mutta bare with me. Ensi kerralla olen ehkä jo oppinut enemmän sulkimen ja aukon mystisestä suhteesta ja saatan muistaa säätää valkotasapainonkin. Joka tapauksessa uudesta aparaatista on melkoisiin ihmetekoihin. Vaikka jouduin omasta kämmäilystäni johtuen korjailemaan kuvien värejä jälkeenpäin tietokoneella, on melkoisen ihmeellistä, että joulukuisena iltana keittiön valossa voi saada näinkin selkeitä otoksia! Olisin tietysti kaikkein mieluiten kuvannut luonnonvalossa, mutta huomasin vasta eilen, että kahdestoista päivä on tänään, eikä sunnuntaina, kuten sisäinen kelloni oli minulle vakuuttavasti kertonut. Tästä on hyvä jatkaa.

*   *   *   *   *

L U U K K U  1 2 :  F I V E  G O L D E N  T H I N G S

Tämän päivän luukku on omistettu ystävälleni ja kollegalleni Ilonalle, jonka blogissa myös avataan kalenteria tänään. Hän nimittäin kehui jokunen aika sitten blogiani sellaisilla ylisanoilla, että piti aivan punastella. Koska haluan pitää tekstieni sisällön jatkossakin jalometallitasolla, tässä luukussa vedetään kultaöverit! Kultaiset asiat ovat tietysti ihania aina, mutta oikein erityisen pinnalla näin joulunalusaikana. Kaivoin siis laatikoistani kivoimmat kultajutut viidessä kategoriassa, löyhästi joululaulua mukaillen. Tällaisia löysin:



Y K S I
Viisi lemppareinta kultaista kynsilakkaani. China Glazet ovat valitettavasti menneiden vuosien limited edition -kokoelmista, mutta A Englandin ja We Care Iconin lakat ovat tietääkseni myynissä edelleen. CG:n Treasure Chest ja Medallion ovat fantastisia glitterhupsutteluja, joskin jo pahasti ohentajan tarpeessa. Ensimmäisessä on kaikenkokoisia kuusikulmaisia glittereitä, jälkimmäisessä pientä hologrammihitua. Mahtavia molemmat! Saman merkin 2030 on viileänkultainen, mattaisen metallinen lakka, hieno sekin. Nostalgisesta talven 2009 kromilakkakokoelmasta, samasta kuin aikoinaan paljon hehkutettu hopeinen sisarensa Millennium.

A Englandin Holy Grail on näistä ehkä suosikkini. Tumma, hiukan likaisen kultainen, hyvin metallinen lakka. Heleämpää kultaista kaipaavalle voin suositella tuota We Care Iconin Magic Fool's Goldia, joka on keijukaismaisen kepeä ja hempeä.



K A K S I
Vaikka en juuri käytä nestemäisiä eyelinereita, nämä kultaiset kaverit ovat järjettömän upeita! Väittäisin, että näitä on tullut käytettyä jopa enemmän kuin perinteistä mustaa. Lushin Fantasy (suomeksi Kuvitteellinen) on sävyltään hiukan viileämpi metallinen kulta ilman glitteriä, H&M:n All That Jazz (ihana nimi!) on lämpimän kultainen kimallushässäkkä. Molemmat superpigmenttisiä, kuten näkyy. Kumpaakin kannattaa ravistaa hyvin ennen käyttöä.



K O L M E
Korostustuotteistani poimin tähän sekä puuterisen että nestemäisen version. Grimasilta saamani Color Powder on nimetty vähän mielikuvituksettomasti, mutta on kultaisuudessaan ja pigmenttisyydessään erinomaisen vaikuttava. Hyvin keltainen kullansävy, mutta niukasti annosteltuna tosi kaunis! Benefitin pikkuruisen Sun Beamin olen voittanut aikoinaan Elisan arvonnasta, kiitos vielä näin muutama vuosi jälkikäteen. :) Sen kultaisuus on lähempänä ihoni sävyä, ja toimii loistavasti varsinkin kesäisin.



N E L J Ä
Eikä kultapostausta ilman glitteriä! Ainakaan tässä blogissa. NYXin Glitter Maniat ovat olleet suosikkejani jo vuosia, toivottavasti niitä saa jostain vielä. Ovat nimittäin edullisia, ja varmasti aivan yhtä hyviä kuin sikakalliit Lit Cosmeticsin kimalteet, joihin haksahdin black Fridayn alennusten puitteissa. :D Ihania ovat kyllä nekin, uskomattoman upeita väriyhdistelmiä. Palaan näihin myöhemmin ihan kunnolla, tilasin kuitenkin useamman kuin yhden purkin...

Litin Heavy Metalissa on sekaisen monen väristä glitteriä, yleisilmeeltään se on platinaisen kultainen. NYXin Gold on melko neutraalin sävyinen, tasavärinen kultaglitter. Hot Gold on sävyltään lämpimämpi ja hologramminen.




V I I S I
Lemppareimmissa kultaluomiväreissä on kaksi perinteistä nappia ja neljä jauhemaista pigmenttiä. Norminapeista Makeup Geekin Untamed on pökerryttävän hieno, supermetallinen lämpimän kultainen sävy, Inglotin 430 (vitsi näitä tylsiä numeronimiä!) melko neutraali, kaunis satiininhohtoinen kulta.

Jauhemaisissa on kolme ihanuutta ikisuosikiltani Fyrinnaelta. Pronssisen kultainen Gilded Wings ja vaalea Polar Bear näyttävät olevan edelleen myynnissä merkin nettisivuilla - Griffonrider on valitettavasti poistunut valikoimasta. Jos Fyrinnae kiinnostelee noin muuten, olen taannoin swatchannut melkeinpä kaikki omistamani ko. merkin luomivärit ja kertoillut niistä enemmän. Jutut löytyvät Fyrinnae-tägin takaa, kun hiukan selailee.

Make Up Storen Eyedust sävyssä 24 Carat on jo vintagea, mutta ilmeisesti kuitenkin vielä myynnissä. Hyvin, hyvin kultainen ja kimalteleva! Tätä on vuosien mittaan näkynyt monessa meikissä, ja tykkään tästä edelleen todella paljon.

*   *   *   *   *

Aiemmin tässä kuussa on availtu luukkuja näissä blogeissa: 1. luukku Siamese Lipstick, 2. luukku Ripsarit Poskilla, 3. luukku MissAria ja One of Beauty's Daughters, 4. luukku Riikka Amalia, 5. luukku Pitkät Kynnet, 6. luukku Levoton Tyttö, 7. luukku Kahvia ja kosmetiikkaa, 8. luukku The Diary of a Shopaholic ja Neiti Minttukihara, 9. luukku  Keyword: Love ja Beauty Highlights, 10. luukku Dioriina ja Fani's Nails and Beauty, 11. luukku Kultainen Kynsilakka ja Hannamaria

Luukun 12 jakaa kanssani Ilona Eyeshadow and Flame -blogista.

Loppukuun kalenteriyllätykset paljastuvat täällä: 13. luukku Murmis paklailee ja Ria G Beauty Blog, 14. luukku Dazzling Glow, 15. luukku Dixi ja Mennen ja tullen, 16. luukku Kvartsiharakka ja Blinger shimmer, 17. luukku Charming Nails, 18. luukku In This Part of Town, 19. luukku Siniviuhka ja Magicbunny, 20. luukku Wasting Lifestyle ja Juille's, 21. luukku Better Nail Day, 22. luukku Hetkessä, 23. luukku Elämää smykkinä, 24. luukku Yhteinen joulutervehdys

6 kommenttia:

  1. moi! ei liity aiheeseen, mutta tuli mieleen instan sugar skull -kuvastasi. nimittäin jos käyttää muiden kulttuurien pyhiin asioihin liittyvää kuvastoa osana omaa (halloween-)koristautumista, kannattaa perehtyä cultural appropriationiin ja vasta huolellisen perehtymisen jälkeen tehdä valintansa :) toki voi tuntua, että suomessa kun ollaan, kyse on harmittomasta jutusta ja jokainen toki tekee omatuntonsa mukaan, mutta perehtyminen kannattaa aina! netti on kuitenkin globaali kulttuurin areena, joten ei täällä niin periferiassa olla kuin luulla voisi :) feikkisaamelaispuvut ovat törkeitä, joten vaikea katsoa hyvällä sugar skullinkaan käyttöä vaikkei vähemmistö tässä tapauksessa olekaan kotoinen.

    tässä pari mielenkiintoista artikkelia ja cultur appropriationia kannattaa googlailla, tosi mielenkiintoinen aihealue josta olisi hyvä olla tietoinen! :)

    http://blog.redbubble.com/2014/10/day-of-the-dead-sugar-skull-art/

    http://thesocietypages.org/socimages/2011/10/31/appropriating-dia-de-los-muertos-at-halloween/

    http://this-is-not-our-dia.tumblr.com/post/35571095189/appreciation-versus-appropriation

    (niin ja toki jos kyseessä olikin kuolleidenpäivän juhliminen eikä Halloween-bileet niin tämä kommenttihan on ihan aiheeton! tai voihan ollakin, että olet perehtynyt jo kuolleidenpäivään ja kulttuuriseen omimiseen, mutta ajattelin nyt silti ottaa asian esille :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi. Olen kanssasi samaa mieltä, taustat on hyvä tuntea ja muistaa. Itse tosin arvostan monien kulttuurien traditionaalista kuvastoa jo ihan visuaalisessäkin mielessä, vaikka en olisi tarkemmin perehtynyt ko. perinteisiin. Ja kuten sanoit, paljon riippuu myös kontekstista.

      Poista
  2. Todella makeita kultajuttuja! Rakastan eri kullan sävyisiä luomivärejä, ne kun sopivat vähän kaikenlaisten värien kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä! Kulta sopii aina ja mihin vain. :)

      Poista
  3. Todella kiva luukku! Polar Bear löytyy täältäkin, tosin pressattuna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minulla pääsi Fyrinnae-innostus vähän hiipumaan ennen kuin ne pressatut tulivat myyntiin. Pitäisi ehkä kokeeksi hankkia muutama... For science.

      Poista

b:section-contents id='footer-2-2'/>