sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Viva La Juicy vs. Pink Friday

Kitsch ja kitschimpi tappelivat, kumpi voitti? Tuoksumakuni on viime vuosina muuttunut varsin eklektiseksi, mutta teinivuosina opittu viehtymys makeisiin hedelmäisiin ja vaniljaisiin herkkuihin pitää edelleen sitkeästi pintansa. Nykyään purkkapulloon tulee tosin tartuttua huomattavasti harvemmin kuin kymmenisen vuotta sitten, mutta niillä on toki hetkensä. Katie Puckrik heitti jokin aika sitten ilmoille häiritsevän ajatuksen, joka tuskin kuitenkaan on kovin kaukana todellisuudesta: jos nykyään miellämme esimerkiksi Chanelin No. 5 ja Guerlainin Shalimarin kaltaiset klassikot tätituoksuiksi, mikä on tilanne vaikkapa 30 vuoden kuluttua? Nämä edellämäinitut kun ovat varmasti juurikin niitä, joihin tädit nuorina tyttöinä ihastuivat. Onko vuoden 2040 ultimate old lady scent Viktor & Rolfin Flowerbomb tai Marc Jacobsin Daisy? Kuka tietää.
Nykynuorison ja jossain määrin myös tällaisten vähän vanhempien tätien suuria suosikkeja ovat viime vuosina olleet muun muassa Juicy Couturen ihanankamalat (vai kamalan ihanat?) kukkaisen hedelmäiset tuoksut. Tätä nykyä Juicyn pulloja löytää myös Suomesta, mutta oman rusettikaulaisen Viva La Juicyni toin mukanani pari vuotta sitten rapakon takaa. En ole viimeisen vuoden aikana käyttänyt VLJ:a kovin aktiivisesti, mutta vallan hämmennyin saatuani loppuvuodesta Kicksiltä pullollisen Nicki Minajin uutta Pink Friday -tuoksua, niin samanlaisilta ne omaan nenääni vaikuttivat. Koska tiedän ainakin muutaman blogiani seuraavan tykkäävän Viva La Juicysta, ajattelin pienen pissisbattlen olevan paikallaan. Ties vaikka Pink Fridayssa olisi ainesta varteenotettavaksi haastajaksi.

Juicy Couture Viva la Juicy

No, ensin tämä vanhempi lempparini. Kukkaishedelmäisen gourmand-tuoksun alku on suorastaan tyrmäävä, ikään kuin jokainen tuoksun ainesosa haluaisi varmasti tulla huomatuksi heti paikalla. Ensituoksu on voimakkaasti alkoholin sävyttämä, mutta hieman sitruksinen ja erittäin makea. Vähän kuin Cointreau-likööri. Alkunuoteissa kuuluu olevan marjoja ja mandariinia, näistä jälkimmäinen erottuu heti kun tuoksua on suihkaissut iholle. Olin aluksi hiukan pöllämystynyt enkä oikein muistanut, mihin olin VLJ:ssa ihastunut. Tuoksu on kuin räävittömin humalainen teini, tukka tupeerattuna, vaaleanpunaiset stringit vilkkuen. Aivan liian voimakas ja äitelä, mutta rauhoittuu onneksi pian.

Tuoksun asetuttua pahin kärki taittuu ja valkoiset kukat (kuusama, gardenia ja jasmiini) tasoittavat menoa aika hyvin. Itse asiassa jo ensimmäisen viiden minuutin kuluttua ollaan päästy asian ytimeen: pehmeän karamelliseen pohjatuoksuun, joka viipyilee iholla kauan. Tästä pidän todella paljon. Tuoksu on välillä miltei voimaisen toffeinen, vaniljainen, sokerinen, mutta santelipuun ansiosta myös hyvin lämmin. Tunnen oloni konvehtirasian kuningattareksi. Rauhoituttuaan VLJ asettuu lähelle ihoa ja säilyy siinä pitkään, seuraavan vuorokauden puolelle.

Juicyn tuoksujen pullot jakavat mielipiteitä, ne eivät ole millään mittarilla klassisen tyylikkäitä. Itse pidän niistä - krumeluurinen design, nauhat, tupsut ja kaiken maailman bling panee hymyilyttämään. :)

Nicki Minaj Pink Friday

Vaikka itse tuoksu ei ole ollenkaan huono, Nicki Minajin esikoisessa ehdottomasti parasta on pullo! Kultaposkisen popstaran pää irtoaa hartioista kevyellä nykäisyllä, eikä tuoksua kertakaikkiaan voi suihkuttaa iholle hiplaamatta Nickin tissejä. Ahihihi.

No mutta asiaan. Pelkästään netistä löytyviä nuottikuvauksia tarkastellen voisi todella olettaa Pink Fridayn olevan miltei yksi yhteen Viva La Juicyn kanssa, ja pullon suusta haistellen mielikuva ei olekaan kovin kaukana totuudesta. Iholle suihkautettuna on jo toinen ääni kellossa. Nicki avaa pelin kirpakkana, tuoksussa ei ole ollenkaan samanlaista raskautta kuin VLJ:ssa. Pirtsakka, puhtaan hedelmäinen alkutuoksu on sekoitus karhunvatukkaa, mandariinia ja karambolaa eikä yhtään leivonnaista. Sopii erinomaisesti artistista saamaani mielikuvaan, vaikken hänen musiikkiaan ole juuri kuullutkaan.

Tämän tuoksun keskivaiheilla valkoiset kukat (lootus, jasmiini) näyttäytyvät kepeän vehreinä, kokonaisuus on läpikuultavampi kuin tukevammalla pohjalla seisovassa Juicyssa. Alun alkoholisuuden (sitä oli tässäkin) häivyttyä vaikutelma on mehukas ja sitruksinen, mutta silti makea. Pohjatuoksua pehmentävät muun muassa vanilja, myski ja karamelli, mutta edelleen kevyemmin kuin VLJ:ssa.

* * *

Vaikka tuoksut vaikuttivat ensinuuhkaisulla miltei toistensa klooneilta, lähempi tutustuminen osoittaa ne ikään kuin saman tuoksun eri tavalla viritetyiksi variaatioiksi. Siinä missä Viva La Juicyssa kaikki paukut ovat kermaisen karamellisessa, viipyilevässä pohjatuoksussa, Pink Fridayssa alkupään kepeät nuotit dominoivat koko tuoksun keston ajan.

Yhteenvetona voin suositella molempia makeiden, hedelmäisten tuoksujen ystäville. Jos pidät Viva La Juicysta, kannattaa kokeilla Pink Fridayta sen rinnalle kevyemmäksi kesä- tai päivätuoksuksi. Jos lämpimän vaniljaiset tuoksut ovat juttusi, VLJ todennäköisesti miellyttää sinua enemmän. Jos gourmandien raskaus ahdistaa, hedelmäinen PF voisi olla valintasi. Tuoksut ovat riittävän erilaisia, että niistä pitävien on perusteltua hankkia molemmat. Ne ovat kuitenkin myös tarpeeksi samankaltaisia, että Juicy-fani voi harkita Nickin uutuutta hitusen budjetille ystävällisempänä vaihtoehtona.

Miten on, paukkuuko purkka vai tahmaako? Mikä on suosikkisi makeista tyttötuoksuista? Oletko kokeillut jompaa kumpaa näistä?

* * *

Juicy Couture's Viva La Juicy has been a big favourite since it first arrived in 2008. Last year, I was sent a surprisingly similar perfume: Nicki Minaj's newly launched Pink Friday. I decided to put these two girls in a ring and see how they really compared. Despite the initial similarities, these foral fruity fragrances are different enough to justify owning them both. In fact, it's as if they originated from one perfume but somehow then went their separate ways. Both start with berries and citrus, grow stronger with white flowers and have a sweet, vanillary base. VLC is a warm and tender gourmand with buttery caramel notes, PF is lighter, a sparkling fruity scent. If you love one, I'm pretty sure you'll like the other as well.

24 kommenttia:

  1. mulle on käynyt varsin kumma juttu tuon Viva la Juicyn kanssa. nimittäin rakastuin siihen aivan silmittömästi kun ensi kertaa nuuhkin sitä. se oli vain todella huumaava tuoksu! toffeinen, kukkainen, ja noh, jotenkin vaan aivan upea ja hurmaava. ja se oli yksi aivan ehdottomia lemppareitani, silloin se tuntui ihanimmalta hajuvedeltä jota olin koskaan nuuhkinut. ja pakkohan se oli ostaa. sitten käyttöön tuli taukoa. ja nyt kun olen viime aikoina yrittänyt palata sen käyttöön, koenkin koko tuoksun totaalisen erilaisena. olen jopa epäillyt, että tuoksu on mennyt jotenkin pilalle tai muuttunut. säilytän kyllä tuoksuni todella hyvin, joten en usko että tuoksu itsessään on muuttunut yhtään, vain sen kokeminen. nimittäin nyt se on aivan yltiömäinen ja liian päällekäypä, ja saan jopa päänsärkyä siitä - se on vain liikaa. omituista, minkään muun tuoksun kanssa ei ole käynyt noin! tuli vain mieleen tuosta kun kirjoitit, että et muista mihin ihastuit... ehkä se on sitten mahdollista tämän tuoksun kanssa? jotenkin vain niin mystinen koko juttu, että nyt koko tuoksu lähinnä etoo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa tutulta, rakastuin itsekin tuohon aivan päätä pahkaa, mutta nyt se tuntuu liian vahvalta. Mutta varovasti suihkautettuna on kuitenkin edelleen ihan mukava, kun antaa vähän aikaa tasaantua. Ehkä tuoksumieltymyksemme vain ovat muuttuneet? Minusta tuo joka tapauksessa tuoksuu vielä samalta kuin ostohetkellä, mutta ei aiheuta ollenkaan niin suurta ihastusta. :/

      Poista
  2. Tuo Viva La Juicy on mun yksi all-time-favorite. :) Tykkään myös aika makeista tuoksuista ja tuo on vaan ihana. <3 On myös yksi harvoista tuoksuista, joka on jo piakkoin loppumassa ja jota ostan varmasti lisääkin. Tuo sun pullo vaan näyttää kovin sirolta, mun pullo on vielä paljon runsaampi ja överimpi (ostin sen 3,5 vuotta sitten Australiasta). Kaupassa, jossa tuota pähkäilin, exäni vaan pyöritteli silmiään ja kysyi, että miksi sä haluat tuoksua purkalta? Mä melkein loukkaannuin, mulla nyt vaan synkkas tuon tuoksun kanssa välittömästi. :D Mulla on myös saman merkin Couture Couture -tuoksu, se on todella erilainen mutta myös aivan ihastuttava. En tiedä, saako tätä jälkimmäistä Suomesta? Omani ostin Tukholman Åhlensilta pari vuotta sitten.

    Olen kokeillut myös tota Nicki Minaj´ta kerran Kicksissä. Yllätyin todella positiivisesti ja tykästyin. :) Ekana tuli mieleen "ei hitto, pitääkö tääkin nyt sitten ostaa", mutta ainakaan vielä en ole raaskinut, kun on noita tuoksujakin jokunen kertynyt, ja tuo on kuitenkin aika samantyyppinen, kuin mitä mulla muutama jo onkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kuvassa näkyvä pullo on se pienempi, 30 ml versio, joka on koristeiltaan 50 ml pulloa riisutumpi. Omaan makuuni ehkä sopivampi kuin se toinen. Luulen, että kaikkia JC:n tuoksuja saa nykyään Suomesta, ainakin Stockmannilla olen nähnyt. En tosin tiedä limited edition -kausijutuista, mutta ainakin noita perusvalikoimaan kuuluvia (mukaan lukien Couture Couture). Purkalta tuoksuminen on ajoittain tosi jees. :)

      Poista
  3. Niin piti vielä sanoa, että niistä parista vanhemmasta Juicy Couturen tuoksusta en (onneksi :D ) taas välitä, niitä ei tarvii edes harkita. :D Tuo uusi Viva La Juicy La Fleur on kyllä myös ihana, mutta siinä menee itselläni raja, etten nyt sentään osta samasta tuoksusta eri versioita. Ainakin niin kauan kuin tuoksuvarastoni ovat muutenkin tätä kokoluokkaa.... :D

    VastaaPoista
  4. Olenkin ajatellut, että nämä molemmat ainakin nuottien perusteella saattais olla ihan mulle :) Gourmandiin vivahtavat fruity-floralit kun nyt vaan on se mun juttu, vaikka olenkin tehnyt ties mitä syrjähyppyjä elämäni aikana. Täytyykin tuoksutella näitä ja perehtyä, kun seuraavan kerran parfymeriaosastolle suuntaan.

    Tämänhetkinen löööv-tuoksuni on Dieselin Loverdose :) Senkin ällömakeus taittuu ihanaksi pehmeydeksi iholla. Huomasin myös hassun seikan: jos minulla on Lancômen Trésor In Lovea, saan kehuja naisilta, ja kun laitan Loverdosea, todella moni mies kehuu minun tuoksuvan hyvältä. Vaniljako niitä kaksilahkeisia houkuttaa?

    Naurahdin muuten ääneen tuota mielikuvaa tulevaisuuden mummotuoksuista! Elisa-mummelikin varmasti hiihtelee Loverdose-tuoksuvana perässään leijaillen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jos gourmandit kolisee, niin sitten ehdottomasti tuoksuttelemaan Viva La Juicya! Loverdose on ollut lanseerauksestaan lähtien omalla ostoslistallani, mutta en ole saanut hankittua. Pitäisi ensin perustella, miksi nyt tarvitsisin juuri sen, tai sitten täytyisi olla jokin hyvä ale. :) Jos et ole vielä kokeillut Lolita Lempickan tuoksuja, testaapa niitäkin, tykkäät varmasti!

      Niin, ja vanilja se on joka miehiin vetoaa! En muista, oliko ihan tutkittu juttu, mutta itselläni on kyllä ainakin empiirisiä todisteita. ;)

      Poista
    2. Kannattaa tosiaan tuoksutella noita Viva La Juicya ja Nicki Minaj'ta... Nimittäin munkin THE tuoksu juuri tällä hetkellä on Loverdose edp. ;)

      Ja mäkin muistan lukeneeni, että vanilja tosiaan houkuttaa miehiä. :)

      Poista
    3. Oi kiitos paljon Lolita-vinkistä! Ne ovatkin jo hetken kiinnostaneet, ja sain mahdollisesti viimeisen kimmokkeen tilata sampleja mikäli löydän... :)

      Poista
  5. Kummatkin ovat hyviä tuoksuja, nimimerkillä ikuisesti makeiden purkkatuoksujen ystävä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Purkkatuoksuista on ehkä tullut 90-luvulla varttuneiden uusia klassikoita, niin moni niistä vaikuttaa tykkäävän. Mutta mikäpä siinä, ei kai elämässä voi olla liikaa sokeria? ;)

      Poista
  6. Kattava postaus!(:
    Analysoit tuoksuja hyvin ja nyt itse aloin himoita molempia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Käy toki testailemassa, noita Juicyja löytyy ainakin Stockmanneilta ja Kickseistä, jälkimmäisissä myydään myös Nicki Minajia.

      Poista
  7. Mää en oo koskaan tainnut iholle asti VLJ:tä suihkuttaa, mutta lapulta haisteltuna tykkään kyllä siitä...en tiedä mikä siinä on, mutta aina haistan siitä rommi-rusinan, ja koska rommi-rusinajäätelö on parasta, niin en voi olla tykkäämättä tuosta tuoksusta :) Ja mun makuun pullo on ihan ok. PF pullo sen sijaan on aivan järkyttävän ruma :)
    Mää kyllä tykkään makeista tuoksuista, mutta ihan imelimmät escadat ei enää oikein iske. Vähän raikkaammat escadat on kuitenki kivoja esim. Taj Sunset. Nyt on postissa tulossa Nina Riccin Ricci Ricci uudeksi tuoksuksi minulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse suihkuttelen mukavalta vaikuttavia tuoksuja heti myös iholle, vaikka tiedän, etteivät kaikki niin teekään. Lapulla tuoksu on kuitenkin aina niin eri, ja jää vähän yksiulotteiseksi.

      Rommi-rusinajäätelö on herkkua, pitää heti haistella josko minäkin löytäisin sen tuosta pullosta! Ollaan varmaan aika samoilla linjoilla makeiden tuoksujen suhteen - kaikkein sokerisimmat eivät enää uppoa minullekaan. Taj Sunsetista tosin tykkäsin paljon, enkä malta odottaa että pääsen haistelemaan tämän vuoden kirsikkaista kausi-Escadaa. Ricci Ricci oli pari vuotta sitten joulutoivelistalla, mutta sainkin sen sijaan Ninan, josta lopulta pidinkin enemmän.

      Poista
  8. MOi, Nekku! Mulla on myös molemmat tuoksut itsellä käytössä, ja täytyy sanoa että kyllä JC vie "laadullaan" vielä voiton.. NM oon käyttänyt arkituoksuna, "poisalta"-mentaliteetillä, sain myös tuoksun lahjaksi ja hyvähän se on, mutta en ostaisi uutta. Kun taas JC:tä mulla taitaa olla jo kolmas suuri pullo menossa. Se on vain ihana, sopivan makea, muttei kuitenkaan päällekäyvä! :) Tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tykkään molemmista, mutta tällä hetkellä on ehkä menossa vähän toisenlaisten tuoksujen kausi. Nicki Minajia voisin hyvin kuvitella käyttäväni keväällä ja kesällä, VLJ taas sopii mielestäni paremmin loppusyksyyn ja alkutalveen. Johtunee siitä, että ostin sen alkutalvesta 2010 ja käytin silloin todella paljon. Mutta kivoja molemmat, joka tapauksessa. :)

      Poista
  9. Minua kiinnostaa, että misä olet mahtanut ostaa tuon Nicki Minaj Pink Friay tuoksun? :) Kiva postaus! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! En ostanut tuoksua itse, vaan sain sen Kicks-ketjun markkinointi-ihmisiltä. Tietääkseni tuoksua saa Suomessa ostettua vain Kickseistä, joku viisaampi saa toki korjata, jos olen väärässä.

      Poista
    2. Kiitos tuhannesti tuosta tiedosta!! Tämä tieto avarsi mielikuvaani suuresti :) Hyvää jatkoa sulle! :)

      Poista
  10. Ihan superviihdyttävä juttu, kiitos! Minajn pullo niin mieletön, pakko saada se käsiini ja testata tuoksua!

    VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>