perjantai 17. joulukuuta 2010

Haaste(i)lua

Mustaa Kajalia -blogista heitettiin minulle ystävyyskapulahaaste. Vastailen näihin kysymyksiin nyt tässä välillä, kun muunlaiseen kirjoitteluun ei oikein vielä liikene aikaa. Reissusta tosin löysin pientä kivaa myös blogin lukijoille, joten jonkinlaista joululahjontaa saattaa olla luvassa lähipäivinä... Mutta nyt haasteeseen.

1. Mitä vastasit pienenä kysymykseen "Mikä sinusta tulee isona?"?
Jossain vaiheessa muistan toiveammattini olleen palomies. Luultavasti tämä johtui siitä, että pääsin isäni kanssa käymään paloasemalla ja punaiset autot näyttivät mielestäni niin hienoilta. Sittemmin halusin myös taiteilijaksi. Tällaisesta humpuukiammatista en tosin yleensä uskaltanut kysyttäessä kertoa.
Vesiväritaiteilua kaverin kanssa. Huomaa abstraktimpi ote toiseen maalaajaan verrattuna.

2. Mitkä olivat sarjakuvien/piirrettyjen lemppareitasi?
Sarjakuvista en ole koskaan oikein innostunut, luin lapsenakin mieluummin kirjoja. Piirretyistä sarjoista lemppareitani olivat Käytöskukka, Alfred J. Kwak, TaoTao ja Peukaloisen retket, elokuvista ykkönen oli Disneyn Aladdin. Elokuvissa käytiin naapurikaupungin leffateatterissa noin kerran vuodessa, videoita meillä ei kotona ollut. Disneyn piirretyt leffat olivat takuuvarma joululoman hitti, uusi elokuva taisi tulla aina joulun alla. Teatterissa nähtiin Aladdinin lisäksi ainakin Pieni merenneito, Kaunotar ja hirviö, Leijonakuningas, Pocahontas ja Notre Damen kellonsoittaja.
Pieni merenneito (paitsi että järvihän tuo on).

3. Lempileikkejäsi?
Tykkäsin leikkiä paljon itsekseni (tykkään edelleen), lempileluja olivat Barbie-nuket ja My Little Ponyt sekä Pikkaraiset. En kuitenkaan yleensä varsinaisesti "leikkinyt" leluillani, usein vain sisustin nukeille asuntoja, tein niille vaatteita ja kampasin tukkaa. Päivähoidossa paras ystäväni oli poika, jonka kanssa leikimme vuoropäivinä barbeilla ja He-Man -hahmoilla, yleensä kuitenkin vain olimme Tarzan ja Jane pihan pihlajissa. Pikkusiskoni sai joskus olla Cheetah.

Kavereiden kanssa leikimme yleensä ulkona purkkista (vähän kuin kymmenen tikkua laudalla, mutta tikkujen sijaan pallon potkimista) tai iltaisin lamppusta (piilosta pimeässä taskulamppujen kanssa). Koulussa oltiin perinteisesti rosvoja ja poliiseja sekä valloitettiin vuoria.
Prinsessana.

4. Parhaat synttärisi ja miksi?
Parhaat synttärini vietin 12-vuotiaana. Sain yleensä kutsua juhliini kymmenen kaveria, joiden kanssa syötiin herkkuja, ongittiin yllätyksiä ja leikittiin "vettä kengässä". 12-vuotissyntymäpäivillä porukasta noin puolet oli poikia ja puolet tyttöjä, ja pelasimme pihalla purkkista melkein koko päivän. Parasta kuitenkin oli, kun pari tyttökavereistani jäi meille yöksi, ja pojat tulivat jo aikaisin aamulla soittamaan ovikelloa ja kysymään, haluaisimmeko jatkaa pelaamista. Ja tottahan me halusimme.
Nämäkin synttärit olivat kivat. Sylissä lahjaponi, tukassa lahjarusetti ja kaulassa lahjakoru.

5. Mistä urheilusta pidit/harrastit?
Tähän voin käsi sydämellä vastata, että en mistään/mitään. Yhden vuoden pelasin pesäpalloa, koska kaveritkin pelasivat, mutta peli ei kiinnostanut minua yhtään. Koulussa pidin vain uinnista ja luistelusta, sillä niissä en tuntenut itseäni kovin kömpelöksi. Koordinaatiokykyni on kummallisen vajaa ja usein telon liikkuessa ainakin itseni, yleensä satutan myös kanssaliikkujia. :D Aloin oikeastaan harrastaa liikuntaa vasta kolme vuotta sitten, kun innostuin juoksemisesta ja spinningistä. Ne ovat toistaiseksi ainoat lajit, jotka koen mielekkäiksi. Joukkuelajit ja -pelit ovat mielestäni ahdistavia, koska haluaisin aina olla paras ja osata lajit täydellisesti ilman harjoittelua.
Lähdössä luistelemaan.
Ai miten niin ei ole omat pelivaatteet?

6. Ensimmäinen musiikki-idolisi?
Ala-asteella luokkakavereiden suosikit New Kids on the Block, Take That, The Offspring ja Green Day eivät kiinnostaneet minua ollenkaan ja luulinkin, etten vain pidä musiikista. Kolmannella luokalla lopulta löysin oman juttuni, kun maatessani kotona toipilaana äiti soitti minulle vanhoja levyjään. Ensimmäinen musiikki-idolini oli ABBA, enkä kuunnellut mitään muuta kolmeen vuoteen, kunnes löysin Beatlesin. Sillä tiellä ollaan edelleen. :)
Kukkaistyttö.

7. Paras joululahjasi/muu lahja, jonka olet saanut?
Rakastetuin oli varmasti Hessu Hopo -pehmolelu, jonka sain kaksivuotiaana. Lelu nukkui vieressäni päivä- ja yöunet kouluikään saakka. Olen saanut paljon ihania ja mieleenpainuvia lahjoja, mutta en millään osaa valita parasta.
Aavistin joulupukissa heti jotain epäilyttävää. Siniset housut ja jääkiekkomaila kävelykeppinä? Oh please.

8. Mitä olisit halunnut elämässäsi tehdä, jota et vielä ole tehnyt?
Aloittaessani koulun äitini kysyi haluaisinko opetella soittamaan jotain soitinta. Sanoin haluavani huilistiksi, mutta äidin mielestä viulu oli parempi soitin. Soitin viulua ja alttoviulua kymmenen vuotta pohtien jatkuvasti, olisiko minusta ollut huilun soittajaksi. Olisin myös halunnut kuvataidelukioon toiselle paikkakunnalle, mutta minua ei päästetty. Sellaisia päätöksiä, joihin olen itse voinut vaikuttaa, en oikeastaan ole katunut.

Lähitulevaisuudessa haluaisin ehkä vielä kouluttautua toiseen ammattiin ja asua jonkin aikaa ulkomailla.
Saattaisi olla ainesta vaikka leipuriksi.

Haastan mukaan lapsuusmuistojaan kertomaan Nean, Sannin, Sonian ja tahman.

9 kommenttia:

  1. Awww.. Oot ollu tosi söpö lapsi. Mun lempparileikki oli myös taskulamppunen ja Piste joka on purkkiksen tamperelaisversio.

    VastaaPoista
  2. Lamppunen kuulostaa hauskalta leikiltä, harmi ettei meilläpäin sellaista ei tunnettu. Sinua ei kiusattu koulussa, vaikka kuuntelit abbaa? :)

    VastaaPoista
  3. Anna, kiitos, todistettavasti siis ainakin joskus. :)

    Anonyymi, kyllähän siitä varmaan vähän kuittailtiin, mutta en ole koskaan kamalasti mainostanut "outoa" musiikkimakuani. Olemuksessani oli sitäpaitsi paljon kiinnostavampiakin asioita koulukiusaajien näkökulmasta. :D

    VastaaPoista
  4. Hihhih, miten näytätkin ihan itseltäsi :) Söpiksiä kuvia! Merenneitokuva lienee ikuinen lempparini.

    Ainiin, ja Pikkaraiset ja Sylvanian Families ovat itseasiassa eri asioita :) Siis samannäköisiä eläinnukkeja juu, mutta ne sarjat on erilaiset.

    VastaaPoista
  5. Ai, enpä tiennytkään, kiitos oikaisusta. Pikkaraisilla minä leikin, ne olivat ihania.

    VastaaPoista
  6. Googletin vähän, ilmeisesti ne minun Pikkaraiseni tunnettiin nimellä Forest Family.

    VastaaPoista
  7. Aa juu totta, Forest Family -nimellä niitä liikkui myös! Silloin joskus Sylvanian Familiesit ja Pikkaraiset tunnisti toisistaan viimeistään käsistä - Sylvanialaisilla ei ollut legomaisia käsiä, joissa oli saanut pysymään pientä tavaraa, ja Pikkaraisilla taas oli semmoset 'kahvat' käsissä.. Onpas sekavaa :) Anyhow, en tiedä päteekö toi enää edes nykyään.

    VastaaPoista
  8. Kiitos, tämä on ihana :D Sääli, etten varmaan löytäsi arkistojenkaan kätköistä kuvia... Tuo pukkikuva on PARAS :D

    VastaaPoista
  9. Heh, repeilin sille vähän itsekin, kun etsin näitä kuvia. :D Hyvin tämä haaste varmaan toimii myös ilman kuvitusta, ei kun kirjoittamaan vain. :)

    VastaaPoista

b:section-contents id='footer-2-2'/>